فیلتر فیبوناچی (فیلتر فیبوناچی که قیمت سهام رو بین محدوده های مناسب سری فیبوناچی نشون میده)
یلتر فیبو ناچی که قیمت سهام رو بین محدوده های مناسب سری فیبوناچی نشون میده و میشه گفت بهترین فیلتر تاریخ بورسه که پس از پیدا شدن سهام بر روی محدودهای فیبوناچی با دیدن نشانهای برگشت با اطمینان خاطر میتوان خرید
علت پرکاربرد بودن فیبوناچی در تحلیل تکنیکال
.
اعداد هندسی باعث شکل گیری سطوح فیبوناچی می شوند. به همین دلیل، پس از رسم سطوح گسترش، جذاب و محبوب ظاهر می شوند. نقاط مرجع قابل رسمی توسط سطوح فیبوناچی فراهم می شود. درنتیجه، اگر به درستی استفاده شوند، سبب پیشگیری از انتزاعی شدن موضوع می گردد.
.
باتوجه به آموزش فیبوناچی، سطوح نامرئی مقاومت و حمایت، همان سطوح اصلاحی و گسترش دنباله فیبوناچی به شمار می روند.
.
آموزش فیبوناچی: نحوه ترسیم ابزار فیبوناچی
.
به منظور رسم ابزار فیبوناچی، قبل از هر کاری باید یک روند خاص را مشخص کرد. این روند می تواند بصورت صعودی یا نزولی باشد. نکته مهم در این مورد این است که تشخیص بکارگیری ابزار، اقدامی کاملا شخصی است. بنابراین، یکی از مهمترین عوامل بکارگیری هریک از آنها، تجربه است. اهمیت عامل تجربه به منظور تشخیص نقاط کف و سقف، خود را بصورتی محسوس نشان می دهد.
.
به منظور رسم در روند صعودی، می بایست بعد از انتخاب ابزار، کف را به سقف متصل کرد. درمورد روند نزولی، بالعکس است و باید سقف را کف متصل نمود.
.
درمورد نحوه ی معامله، واکنش معامله گران در یکی از سطوح فیبوناچی اهمیت دارد. به عبارتی دیگر، به منظور تشخیص مقاومت یا حمایت بودن یک سطح، بررسی پارامترها اهمیت دارد. بدین منظور می بایست تمام پارامترهای موردبررسی برای یک مقاومت یا حمایت در حالت عادی را درنظر گرفت.
.
در این میان برطبق آموزش فیبوناچی، برخی نسبت ها اهمیت بیشتری نسبت به سایرین دارند. نسبت های 38.2 درصد و 61.8 درصد، دارای اهمیت بازگشتی بیشتری نسبت به سایرین هستند. در ابتدا، حساسیت باید روی تراز 38.2 درصد بوده و درصورت رد کردن این تراز، حساسیت روی 61.8 درصد شود. درصورت عبور از این تراز، تراز مهم بعدی 78.6 درصد است. درصورت شکست این سطح، احتمالا برخورد با کیف قیمتی بوده و به احتمال زیاد این کف شکسته می شود.
.
بنابراین، درصورت صعودی بودن روند، می توان به منظور بررسی حمایت های آن، این ابزار را استفاده کرد. این موضوع، در ادامه با مثال هایی نشان داده شده است.
.
برای بدست آمدن سطوح، نقطه یک را پس از انتخاب، به نقطه دو متصل می کنیم. باید درنظر داشت که این دو نقطه، یک حداکثر و حداقل هستند.
.
کاربرد ابزار فیبوناچی در پیش بینی آینده بازار
.
آموزش فیبوناچی، به بررسی کاربرد ابزار فیبوناچی نیز می پردازد. با دقت در نمودار زیر، متوجه می شویم که بازار به شکل مستقیم در حرکت نیست. بلکه حرکت آن بصورت زیگزاگی است.
.

.
با درنظر گرفتن حرکت زیگزاگی در بازار و بکارگیری فیبوناچی، می توان براحتی آینده بازار را پیش بینی کرد.
.
ابتدا می بایست به بررسی موج پرداخت. موج بازگو کننده ی رشد بازار است. بدین معنا که سهام از قیمتی تا قیمت دیگر درحال رشد است و این سبب تشکیل موج می شود. برای درک بیشتر موج، به تصویر زیر توجه نمایید.
.

.
سهام موجود در شکل فوق، از قیمت 200 تومان تا قیمت 850 تومان دارای رشد بوده است. ازآنجایی که این سهم، حرکت صعودی را طی کرده است، موج صعودی نامیده شده است.
.
برای محاسبه نقطه D، می توان از موج A و B استفاده کرد. با استفاده از موج A و B و به کمک نسبت B به C یعنی نسبت اصلاح این موج، می توان این نقطه را محاسبه نمود.
.
نحوه محاسبه موج صعودی
.
باتوجه به آموزش فیبوناچی، برای اینکه درک کنیم چگونه باید این محاسبه انجام شود، جمع شدن یک فنر و سپس رها شدن آن را تصور کنید. با این کار، به میزان 100 سانتی متر به سمت بالا حرکت می کند. حال، در صورت بازگشت به میزان 23 درصد راه رفته شده و جمع شدن دوباره آن، این بار قادر است به نقطه 177 سانت برسد. زیرا تنها 23 درصد راه رفته را بازگشته است.
.
حال فرض کنید درصورت بازگشت فنر به میزان 50 درصد، قادر است در حرکت بعدی تا میزان 150 رشد داشته باشد. بطور کلی، هرچه به میزان کمتری بازگشت داشته باشد، هدف بعدی بالاتر است.
.
نحوه عملکرد فیبوناچی نیز مشابه همین است. هرچه سهام مربوطه کمتر بازگردد، هدف سهام بالاتر است. نکته مهم این است که با بازگشت بیش از 50 درصد راه توسط سهام، امکان رشد سهام بسیار اندک است.
انواع فیبوناچی
.
فیبوناچی بازگشتی
برطبق آموزش فیبوناچی، فیبوناچی بازگشتی به دو صورت بازگشتی داخلی و بازگشتی خارجی است.
.
فیبوناچی بازگشتی داخلی یا RET
.
معمولا سهم همیشه نمی تواند درحال رشد و صعود یا درحال نزول باشد. گاهی نیاز است پس از یک رشد، مدتی نزول داشته باشد. در این حالت، رشد قیمت خود را اصلاح کرده و برای شروع یک حرکت صعودی دیگر آماده شود.
.
به منظور شناسایی محتمل ترین نقاط تمام اصلاح، سطوح فیبوناچی بازگشتی به ما کمک می کنند. برای اصلاح هایی که درنهایت تا 100 درصد روند قبلی را اصلاح می کنند، ابزار فیبوناچی بازگشتی داخلی کاربرد دارد. نمونه ای از فیبوناچی بازگشتی داخلی در شکل زیر قابل مشاهده است:
.

.
اما درمورد حالت هایی که در آن، قیمت بیش از 100 درصد نسبت به روند قبلی خود را اصلاح کرده باشد، فیبوناچی بازگشتی خارجی استفاده می شود.
.
فیبوناچی بازگشتی خارجی
.
در این نوع فیبوناچی بازگشتی در آموزش فیبوناچی، نسبت های ابزار می تواند با مقادیر 127.2- 141.4- 161.8- 200- 261.8 و 423.6 درصد سطوح بازگشتی سهم باشند.
.

.

.
: فیبوناچی پروجکشن یا APP
.
این ابزار فیبوناچی، معنای تصویر کردن دارد. از این ابزار در یک روند به منظور حصول هدف قیمت آینده استفاده می گردد. این ابزار ۳ نقطه ای محسوب می شود و از آن برای تعیین حدود قیمت پیووت چهارم استفاده می شود. مثلا فرض کنید یک سهم از A تا B رشد داشته باشد و سپس وارد اصلاح شود. پس از آن، به روند قبلی خود بازگردد. در این صورت، با استفاده از این ابزار می توان موج A تا موج B را به انتهای موج اصلاحی تصویر کرد تا بتوان هدف موج جدید را یافت.
.


.

.

.
.
.
آموزش فیبوناچی: فیبوناچی انبساطی
.
این ابزار، دارای تشابه زیادی با ابزار فیبوناچی پروجکشن است. همچنین، ادامه ی یک روند صعودی یا نزولی تا نقطه پایان آن، به کمک این ابزار محاسبه می گردد.
.
فیبوناچی انبساطی از ۲ نقطه استفاده می کند و این تنها تفاوتی است که می توان میان این دو ابزار یافت. درحالیکه فیبوناچی پروجکشن، ۳ نقطه را بکار می برد.
.
باتوجه به آموزش فیبوناچی، معمولا از ابزار فیبوناچی انبساطی به منظور شناسایی هدف استفاده می شود. این شناسایی، پس از شکست سقف یا کف، پرچم ها، کانال ها، الگوهای سر و شانه، الگوهای مثلث و غیره کاربرد دارد.
.

..

.

.

.
آموزش فیبوناچی: همپوشانی قیمتی در فیبوناچی
.
از جمله کاربردهای بسیارمهم ابزارهای فیبوناچی ، می توان تلفیق و همپوشانی آنها با یکدیگر را نام برد.
.
در نتیجه ی رسم ترازهای فیبوناچی بازگشتی یا انبساطی براساس چند حداقل و حداکثر مختلف، شاهد ترازهای منطبق یا نزدیک به هم خواهید بود. این ترازها، احتمال قوی تری برای بازگشت قیمت خواهند داشت.
.
برطبق آموزش فیبوناچی، همگرایی یا همپوشانی، حالتی است که دو یا تعدادی تراز فیبوناچی بر یکدیگر منطبق بوده یا بسیار نزدیک به یکدیگر باشند. مثلا در چارت کمنگنز به منظور یافتن محدوده قیمتی تارگت D، مراحل زیر انجام می شود:
.
- بکارگیری ابزار فیبوناچی پروجکشن و تصویر سازی روند AB به نقطه C
- بکارگیری ابزار فیبوناچی اکسپنشن بر روی روند AB
- بکارگیری ابزار اکستنشن بر روی مسیر اصلاحی BC
.
قرارگیری نسبت های 61.8 درصد اکسپنشن، 127 درصد پروجکشن و 200 درصد اکستنشن در محدوده بسیار نزدیک به یکدیگر قابل مشاهده است. این محدوده می تواند ناحیه ای بسیار معتبر بای معاملات فروش باشد.
.

.
به تصویر فوق که مربوط به چارت کمباین ایران است توجه نمایید. باتوجه به آموزش فیبوناچی، به منظور یافتن محدوده قیمتی D، مراحل زیر را باید انجام داد:
.
- از ابزار پروجکشن APP بر روی مسیر A تا B استفاده کرده و آن را به نقطه C تصویر کرد.
- از ابزار اکستنشن EX RET بر روی مسیر B تا C استفاده کرد.
- از ابزار اکستنشن EXP بر روی مسیر AB استفاده شود.
- ابزار ریتریسمنت RET را در مسیر 1 تا 2 مورداستفاده قرار داد.
.
می توان با استفاده از نمودارها مشاهده کرد که نسبت های 100 درصد APP، نسبت 127 درصد EX RET، نسبت 38 درصد EXP و همچنین نسبت 78.6 درصد RET در نواحی نزدیک به یکدیگر قرار دارند.
.
به عبارت دیگر، در اینجا شاهد همپوشانی این 4 ابزار با یکدیگر هستیم. این ابزار ۷ معتبرترین محدوده به منظور تغییر جهت قیمت را شکل داده اند.
.

.
.

.

.
: مثالی معاملاتی درمورد ابزارهای فیبوناچی
.
در این قسمت به بررسی مثالی از آموزش فیبوناچی در زمینه معاملات می پردازیم. چارت نیم ساعته GBU/USD زیر را درنظر بگیرید.
.

.
در این نمودار، می توان یک الگوی کلاسیک ABCD را مشاهده نمود. در این نمودار، در نقطه C برطبق تراز 76.4٪ فیبوناچی و الگوی شمعی ستاره صبح morning star ورود به بازار انجام شده است.
.
در نمودار فوق، نقطه C بجای 61.8٪، در تراز 76.4٪ فیبوناچی شکل گرفته است. اما به علت انتظار به منظور تشکیل ستاره صبح، کمی تاخیر در ورود ایجاد شده است. اما قابلیت خرید مناسبی به منظور کسب سود در تراز 161.8٪ انبساطی ایجاد شده است.
.
همچنین باید دقت کرد که در عین حال، نقطه C با نقطه E یک کف دوبل را تشکیل می دهد. این نقطه، نسبت به نقطه A، یک نقطه حداقلی بالاتری است.